Fresh Health Detox

Behandelen
Colon Hydrotherapie, oftewel een Hoge Darmspoeling is een zachte, veilige en effectieve methode waarbij het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen en toxinen. Neem gerust contact op met Annemieke via gezondheid@freshhealth.nl

Onze weerstand wordt grotendeels bepaald in de darmen, waar immuniteit en onvatbaarheid voor ziekten worden opgebouwd. Een goede conditie en een goed darmmilieu zijn daarom essentieel voor het functioneren van de darm en bevordert een goede algehele gezondheid. Het wegnemen van overtollige en vastzittende massa in de dikke darm draagt direct bij aan je welzijn.

De therapie is overigens ook een mooie ondersteundende methode om een begin te maken in de omschakeling naar een eet- en leefwijze, die je vitaler en gelukkiger maakt. Fresh Health Colon Hydrotherapie kan je helpen om het fundament onder de weg naar gezondheid een goede basis te geven. Darmen spelen hierin een cruciale rol om je lichaam en geest de kans te geven ‘zich’ verder te ontwikkelen.

Wat is Colon Hydrotherapie?

Tijdens de Colon Hydrotherapie behandeling worden de dikke darmen gereinigd met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Dit wordt gedaan met behulp van een apparaat wat de druk in de darmen van de cliënt in de gaten houdt.

Via ditzelfde apparaat wordt het water wat uit de darm komt ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering (er komen dus geen luchtjes vrij). Via de buis is te zien wat er uit de darmen loskomt. Mensen zijn vaak verbaasd over de substanties welke hun lichaam blijkbaar zo lang hebben bewoond.

Hoge darmspoeling is een veilige, effectieve methode om het vuil en de afvalstoffen welke zich hebben vastgehecht aan de binnenzijde van de dikke darm te verwijderen. Door het naar binnen laten lopen van een kleine hoeveelheid gefilterd water in de dikke darm, wordt het vuil zacht gemaakt en losgeweekt, wat resulteert in een uitdrijven en een stimulering van de natuurlijke peristaltiek van de darm.

De therapie heeft het beste effect, wanneer het wordt gecombineerd met een goede voeding, vochtinname en voldoende lichaamsbeweging.

Waarom Colon Hydrotherapie?

De dikke darm is ontworpen om de spijsvertering en cellulaire afval volledig en natuurlijk te verwijderen uit het lichaam. Helaas, het moderne dieet van gekookt, verwerkt en gerevitaliseerde voedingsmiddelen, in combinatie met een lage inname van water, ‘zittende’ levensstijl en stress heeft bijgedragen tot een epidemie van stoornissen in de spijsvertering. Deze omvatten constipatie, diarree, opzettingen, diverticulitis, ziekte van Crohn en spastische dikke darm.

Een darmpassage tijd van 3 dagen tot 2 weken is dan niet ongebruikelijk. De ophoping van afvalstoffen in de dikke darm kan leiden tot auto-intoxicatie en overgroei van gist (candida albicans), het voorkomen van een goede opname van de voedingsstoffen door de darmwand en belemmering van spierbewegingen van de dikke darm, wat kan leiden tot een trage peristaltiek (samentrekking van de spieren) en een chronische constipatie.

Een colon hydrotherapie behandeling kan helpen afvalstoffen op te lossen en te verwijderen uit de dikke darm alsmede het herstellen van de gezonde spierbeweging van de dikke darm. Na een eerste sessie kan men reeds verbetering in de darmfunctie en van het algehele energieniveau bemerken.

Wat doet Colon Hydrotherapie?

In het bijzonder wordt een colon behandeling gebruikt om het volgende te bereiken:

Reinigen van de dikke darm

Giftig materiaal wordt afgebroken, zodat het niet langer uw lichaam kan schaden. Zelfs afval opgebouwd over een lange periode wordt voorzichtig verwijderd in het proces van een reeks behandelingen. Zodra dit materiaal is verwijderd, kan uw dikke darm opnieuw beginnen om samen te werken zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Je zou een colon hydrotherapie behandeling overigens ook wel een verjongingskuur kunnen noemen.

Bewegen van de dikke darmspieren

De opbouw van giftig afval verzwakt de dikke darm en schaadt de werking. De milde vulling en lediging van de dikke darm verbetert de peristaltische activiteit waarbij de dikke darm van nature het ‘rest’-materiaal voortstuwt.

Het terugbrengen van de oorspronkelijke vorm van de dikke darm

Wanneer er zich problemen voordoen in de dikke darm, hebben zij de neiging om van vorm te veranderen en zo eigenlijk de kans op problemen laat toenemen. De zachte werking van het water, in combinatie met de massage technieken van de therapeut helpen om afval en versmalde, spastische vernauwingen te elimineren. Hierdoor is de dikke darm uiteindelijk in staat in zijn natuurlijke vorm terug te komen.

Stimuleren van reflexpunten

Elk systeem en orgaan van het lichaam is door reflexpunten verbonden met de dikke darm. Een darmspoeling stimuleert deze punten, waardoor de overeenkomstige delen van het lichaam op een gunstige manier worden beïnvloed.

Voordelen Colon Hydrotherapie

Door te werken met een ervaren therapeut kan een colon hydrotherapie een echt verhelderend proces zijn. Je kunt je beter bewust worden van het functioneren van je lichaam door het opmerken van signalen uit je buik, de huid, je gezicht en zelfs van het grootste taboe, je ontlasting. Je gaat waarschijnlijk merken dat door middel van de signalen uit deze lichaamsdelen en -functies sneller je klachten gaat herkennen voordat ze ernstiger worden.

Ook in de maagstreek, het emotionele centrum van het lichaam en de karteldarm die daar dwars doorheen loopt. Als een emotionele gebeurtenis niet verwerkt wordt, resulteert dit vaak in lichamelijke spanning die wordt opgeslagen in de maagstreek, die alle organen in het gebied, met inbegrip van de dikke darm, kan aantasten. Deze permanente spanning van de dikke darmspieren resulteert in een verminderde beweging van fecaal materiaal door de dikke darm, dit wordt ervaren als constipatie.

Colon Hydrotherapie geeft verlichting van de constipatie, het kan je overigens ook helpen bij het creëren van een volledig holistische kijk op het functioneren van je lichaam. En dit kan weer leiden tot een betere kwaliteit van leven.

Symptomen

Colon Hydrotherapie kan zeer effectief zijn bij het verhelpen van ziekten die vanuit de darm kunnen voorkomen zoals:

Allergieën
Artrose
Astma
Blaasklachten
Blaasontsteking
Bronchitis
Diarree
Gasvorming
Gewrichtspijnen
Hoge bloeddruk
Hoofdpijn
Huidproblemen
Lusteloosheid
Maagklachten
Menstruatiepijnen
Migraine
Obstipatie
Opgeblazen gevoel
Overgewicht
Psoriasis
Reuma klachten
Rugpijn
Slapeloosheid
Slechte spijsvertering
Slechte weerstand
Spastische darm,
Spierpijnen
Vermoeidheid

Belangrijkste oorzaken

Belangrijkste oorzaken voor een onbalans in onze darmen en darmflora is stress, onvolwaardige voeding en een onregelmatige levensstijl.

Functie Dikke Darm

De functies van de dikke darm zijn:

• Ondersteunen en masseren van de organen in de buikholte
• Produceren van vitaminen K en vitaminen van de B-groep
• Aanmaken van serotonine (het goed gevoel hormoon)
• Produceren van bacteriën voor een goede stoelgang
• Terugwinnen van water en voedingsstoffen
• Opslag en uitscheiden van afvalstoffen
• Ondersteunen immuunsysteem, tegenhouden van ziekteverwekkers

Na het reinigen van de dikke darm, zal hij veel beter in staat zijn deze taken weer naar behoren uit te voeren met als gevolg een verbetering van de hoofdklacht maar ook een vermeerdering van energie, je veel prettiger voelen en een betere doorbloeding van het lichaam.

Darmflora & Probiotica

In het maag-darmkanaal bevindt zich de darmflora. Dit geheel van micro-organismen is verantwoordelijk voor de spijsvertering en voor het produceren van spijsverteringsenzymen en vitaminen. De darmflora draagt bij aan het functioneren van het darmslijmvlies waardoor voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden en ongewenste stoffen het lichaam niet kunnen binnendringen wat essentieel is voor een goede gezondheid.

Door diverse oorzaken waaronder ouderdom, stress, antibiotica, vervuiling maar ook verkeerde voeding kan de darmflora uit evenwicht raken. Innamen van goede bacteriën (probiotica) zoals een combinatie van B. lactis, S. thermophilus, L. burgaricus en L. acidophilus, zorgt ervoor dat diverse goede bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen.

Hoe lang bestaat dit al?

Colonhydrotherapie is en zeer oude behandelvorm en heelmethode. Het gebruik van klysma´s wordt al beschreven in een document uit de oudheid, de ‘Ebers Papyrus’. Dit is een Egyptisch document van ongeveer 1500 voor Christus.

Vitamine & Serotonine

In de dikke darm worden vitaminen van de B-groep en vitamine K geproduceerd. Serotonine productie – het goede gevoel hormoon – wordt aangemaakt in de darmen.

Darmfauna of darmflora?

Waarom spreken we over darmflora en niet darmfauna? Met darmflora wordt het geheel van micro-organismen aangeduid dat zich in het maag-darmstelsel bevindt. De naam darmflora is eigenlijk niet correct, aangezien het vooral om bacteriën gaat en de term flora verwijst naar planten. Daarnaast gaat het niet alleen om bacteriën in de darm, maar ook bijvoorbeeld in de maag. Eigenlijk zou het dus fungi moeten heten. De darmflora is een goed voorbeeld van mutualisme: samenwerking tussen verschillende soorten organismen waar beide voordeel van hebben.

Meest gestelde vragen

Ter voorbereiding op je eerste therapie hebben we een aantal vragen van onze klanten in deze folder samengevat. Zit jouw vraag er niet tussen? Laat het ons even weten!

Detoxkuur

Verbeter je gezondheid en fitheid. Na 16 dagen voelt u zich een ander mens, fitter, frisser, helderder, meer fysieke maar ook geestelijke energie, een mooiere huid, een plattere buik, betere slaap etc. Korte beschrijving van de kuur:

Stap 1: Voorbereiding ( 5 dagen)
Je volgt een aangepast dieet en start met het innemen van de 100% natuurlijke kruidenpreparaten.

Stap 2: Detox fase ( 3-7 dagen)
De fase waarin je het lichaam diep gaat reinigen. Hoe diep is aan jou. Innerwave heeft namelijk drie varianten. Afhankelijk van je motivatie en doorzettingsvermogen maak je passende, maar bovenal een buitengewoon gezonde keuze om je lichaam te reinigen, al dan niet met darmspoelingen.

Stap 3: Nazorg ( 4 dagen)
Na de sapvasten ga je langzaam je gezonde voedingspatroon opbouwen. Het lichaam sterkt en het energieniveau stijgt door.

Lentekriebels in je buik?

Darmspoelingen dragen direct bij aan een fris en energiek gevoel. Een optimale darmfunctie laat jou strálen in de voorjaarszon! Om de lente alvast te omarmen, bieden we je graag een Colon Behandeling inclusief een Sproutjuice welkomstcocktail aan. Lees er hier meer over! Voel je welkom bij Fresh Health waar de weg naar gezondheid onder je voeten ligt!

Colon & Sproutjuice

De combinatie van onze eigen ontwikkelde Sproutlife Sapkuur en de Colon Hydrotherapie werkt sterk stimulerend bij het opgang brengen en houden van ontgiften. Met behulp van verse kiemgroentesappen is het mogelijk om het spijsverteringstelsel te laten herstellen terwijl het wordt voorzien van essentiële voedingsstoffen. Lees er hier meer over!

Detoxkuur

Verbeter je gezondheid en fitheid met deze 16 daagse detoxkuur. Helemaal in combinatie met 3 hoge darmspoelingen in de praktijk. Het kuurpakket bestaat uit reinigende en voedende natuurlijke kruidenpreparaten, inclusief kuuromschrijving. Alles staat goed en duidelijk uitgelegd. Je hoeft alleen zelf je eten/sapjes in huis te halen en je kunt zo aan de slag.

Een afspraak maken?

Je bent van harte welkom bij Fresh Health Hydrotherapie. Voor nadere informatie en het maken van een afspraak kun je Annemieke via onderstaande gegevens bereiken of op de contactpagina het contactformulier te gebruiken. We vragen je vooraf het intakeformulier in te vullen en deze te mailen of bij je te hebben bij de eerste afspraak.

Wil je meer weten over de Colon Hydrotherapie bij Fresh Health? Kijk dan even hieronder in onze verschillende informatiefolders.

FolderFAQIntakeCadeaubonContact