Fresh Health Villa

Kuren
De Fresh Health Villa in het kuuroorden-gebied van de West Bohemen is een plek om tot rust te komen. Hier zetten mensen alles op een rijtje om aan hun weg naar herstel te beginnen. We werken samen met de medische staf in de kuuroorden van nobelprijswinnares Mme Curie!

De Fresh Health Villa in het kuuroorden-gebied van de West Bohemen is een plek om tot rust te komen. Hier zetten mensen alles op een rijtje om zich prettiger te voelen. De programma’s richten zich op reuma, obesitas en chronische pijn. Ook algehele herstel- en verwerkingsprocessen worden door ons begeleid.

Tijdens je verblijf heb je de beschikkking over een privé slaap- en badkamer om je rust te nemen als jij dat nodig hebt. We bieden je tal van zelfhulpmogelijkheden aan die je verder kunnen helpen in je herstel. Deze in-house mogelijkheden sluiten aan met een pakket aan behandelingen die we in samenwerking met de kuuroorden hebben samengesteld.

Gedurende een verblijf van bijvoorbeeld twee weken, staan er tien speciale radon-baden voor je klaar en selecteren we samen met jou, tien individuele aanvullende behandelingen. Hier gaat een medische consultatie inclusief bloedonderzoek aan vooraf. De kuuroorden zijn op steenworp afstand gelegen en dagelijkse transfers van slechts enkele minuten zijn mogelijk.

Programma

Je kunt informatie inwinnen bij ons over de volgende Fresh Health Villa Weken. Stuur even een berichtje aan arno@FreshHealth.nl.

September
Pijn & Overgewicht. Hoe medicijnen succesvol afvallen in de weg zitten en welke alternatieven er zijn.

Oktober
Sportief & Welzijn. Er is altijd een begin. Een dynamische week met sportieve recreatie waarbij niemand zijn grenzen over hoeft te gaan.

November
Reuma & Verlichting. Uitstekend geschikt voor reumapatienten die mobieler zijn dan ze dachten. Een mooie week met presentaties en behandelingen in de kuuroorder afgewisseld met culturele programmaonderdelen.

December
In de West Bohemen viert Sinterklaas volgens Tsjechische traditie zijn feest en ook op 5 december. Voor velen altijd een leuke week om lekker tot rust te komen, biodynamisch te eten en lekker medisch verantwoord te kuren.

West Boheemse Rust

De Fresh Health Villa is gelegen in het West Boheemse kuuroordengebied van Tsjechië. Een mooie plek met adembenemende uitzichten. Natuur, cultuur en recreatie vormen het fundament onder de beleving van een betekenisvolle natuurlijke rust en een diepe geestelijke ruimte.

Mme Curie’s kuuroorden

De wereldberoemde medisch georiënteerde kuuroorden van Nobelprijswinnares Mme Curie bevinden zich vlakbij de Fresh Health Villa. Patiënten met uiteenlopende klachten, laten zich dankzij haar belangrijke ontdekkingen behandelen door deskundige dokters en therapeuten.

Villa behandelingen

Optioneel en speciaal gericht op de aandoening hebben wij een ondersteunend behandelpakket op basis van gerichte energietherapie samengesteld. De behandelingen vinden individueel plaats en worden in de Fresh Health Villa uitgevoerd door zeer ervaren therapeuten.

Per aandoening een programma

In samenwerking met de medische kuuroorden bieden wij op specifieke ziektebeelden toegesneden programma’s aan. De kuuroorden verzorgen gerichte therapieën en de dagelijkse individuele radonbaden ondersteunen het herstelproces.

Voeding per ziektebeeld

Wij serveren maaltijden die het herstel op specifieke aandoeningen ondersteunen. Gedurende het verblijf is het ook mogelijk zelf gezonde maaltijden te maken met behulp van de voedingsdeskundige begeleiders. Fresh Health serveert dagelijks bio-dynamische maaltijden en mineraalrijke groentesappen.

Fysische vasculaire therapie

De fysische vasculaire therapie is een moderne therapie waarbij de beperkte doorbloeding van de kleinste bloedvaten verbeterd wordt door de lichaamseigen herstelmechanismen te stimuleren.

De bloedsomloop is het toevoersysteem van het menselijk lichaam. Hij verzorgt het lichaamsweefsel en de organen van voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd worden afvalstoffen afgevoerd. 75% van dit proces vindt plaats in de kleinste bloedvaten, de zogenaamde microcirculatie.

Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij artrose.

De fysische vasculaire therapie is een complementaire behandeling en vormt een belangrijke basis voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Het wetenschappelijk gevalideerde en effectieve procedé zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen het weefsel en de orgaancellen bereiken en dat afvalstoffen vervolgens weer afgevoerd worden.

Via elektromagnetische velden worden speciale stimulerende signalen door het lichaam verstuurd. Deze richten zich uitsluitend op de eigen ritmische beweging van de haarvaten en mogen niet verwisseld worden met een traditionele magneetveldtherapie waarvan de werking niet aangetoond is.

(Chronische) Pijn

Samen…..komen tot de kern van de pijn?!

Pijn kent vele oorzaken en niemand in de wereld is hetzelfde. Waarom dan standaard oplossingen als de oorzaken zich niet altijd op dezelfde wijze laten behandelen? We richten ons op het leefbaarder maken van pijn. Wij dragen mogelijkheden aan om samen met jou nieuwe invalshoeken te bekijken en een persoonlijk (zelfhulp)programma op te zetten. We benaderen pijnverlichting vanuit langjarige ervaring in het begeleiden van mensen die zich zelf willen behandelen op momenten dat het nodig is. We zijn in de Fresh Health Villa met een zelfde missie: het verbeteren van welzijn door onder andere pijnverlichting. In de gezellige huiskamer komen zinvolle gesprekken op gang en brengen nieuwe inzichten en invalshoeken je verder op weg naar herstel.

Lichaamseigen Electrogolven

Het signaal wat de Fresh Health H-Wave gebruikt is een natuurlijke frequentie die overeenkomt met het menselijke lichaam. De frequentie neemt de H-vorm aan die gevonden is in zenuwsignalen (de zogeheten Hoffman Reflex) en daardoor kan een grotere en diepere penetratie om de pijn te bereiken, mogelijk zijn.

Een lage frequentie waardoor de machine ook heel weinig stroom verbruikt. Dit maakt de Fresh Health H-Wave veel veiliger, minder pijnlijk en veel effectiever dan welke elektrotherapie dan ook.

De flinke toename in de bloed en lymfe circulatie versnelt het verwijderen van gifstoffen, verbetert de zuurstoftoevoer naar het pijngebied en draagt zeer goed bij aan het draineren van het vaak voorkomende oedeem. De hoge frequenties die voorheen hiervoor nodig waren via andere elektrogolven-apparatuur, bleken vaak erg pijnlijk en ongemakkelijk.

Een behandeling met de H-Wave draagt bij het verbeteren van de circulatie en vochtverplaatsing gericht op ontstekingen. Deze ontstekingen veroorzaken (chronische) pijn.

Een behandeling duurt 30 minuten en zorgt dat spieren zich samentrekken en de vochtverplaatsingen in bijvoorbeeld een gewricht op gang gebracht worden. Hierdoor wordt de oorzaak van een ontsteking zeer effectief bestreden.

Overgewicht

Hulp vragen wordt gemakkelijker
Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gedachten, daden, gevoelens en de gevolgen daarvan. Wanneer iemand blokkades loslaat, ontstaan de mooiste momenten. Tijdens een Fat Dilemma Wellness Week worden mensen steeds spontaner en vrijer. Daardoor kunnen
gemakkelijker de zaken besproken worden die iemand écht bezighoudt. Wij helpen je onder andere om hulp te willen, kunnen en durven vragen.

Grote doelen, kleine stapjes
Als je steeds van goede wil bent geweest maar de problematiek vanuit de diepte moet komen, dan kun je dat niet zomaar even veranderen. Het is dan goed om niet langer in eenzaamheid te verkeren en met soortgenoten met iets anders bezig bent. Dat ‘andere’ is wat Fat Dilemma Support je voorschotelt. Grote doelen bereik je met kleine stapjes.

Vertrouwde en veilige omgeving
We zijn er om je te helpen. We hebben allemaal een gewichtig probleem. Om dat te kunnen oplossen zoeken we naar de juiste weg. We behandelen elkaar met respect en geduld. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en blijven dan ook binnen de deelnemersgroep.

Alles is mogelijk, behalve niets doen
Voorafgaande aan de week vragen we waar je graag de nadruk tijdens de week op wilt leggen, wat voor vorm van recreatie je prettig vindt en wat belangrijk voor je is. Wij leggen geen druk noch verplichten iemand tot deelname aan een activiteit. Wat we wel graag willen is dat je meedoet aan de gesprekken om uit de kerngedachte “door mensen te helpen, help ik mezelf” voldoende rendement voor jezelf te halen.

We eten gezond
Je bent in een belangrijke fase gekomen, anders was je wel thuis gebleven. Tijdens de week kun je gewoon eten zoals je dat altijd doet. Wij serveren voedzame en gezonde maaltijden. We hebben de ongezonde toevoegingen niet op tafel staan. Je kunt ze gewoon pakken. Wij begrijpen en oordelen niet. We wisselen overigens af met in de Villa en in restaurants eten.

Sportieve recreatie
Hierbij denken wij aan bewegen. De eerste stappen zijn het zwaarst maar door elkaar te stimuleren kunnen er op een gegeven moment bij wijze van spreken “bergen verzet worden”. Vergeet niet dat één van de ervarings-deskundigen 172 kg woog en ook die eerste stappen heeft weten te zetten. Je bent tot niets verplicht, we geven je hooguit een duwtje in de goede richting. Het is geen probleem als je het echt niet (aan) kunt, we begrijpen dat en regelen natuurlijk iets anders voor je.

Presentaties
Vanuit onze persoonlijke ervaringen, geven wij een paar keer in de week een korte presentatie en nodigen je uit om te participeren. Je mag ook zelf een ervaring met ons delen.

Programma maken we samen
Hiernaast staat een voorbeeld-programma. We stellen je op je gemak en denken dat je best wat te vertellen hebt. We kunnen veel mogelijk maken en als het jou zou helpen om de stap te maken naar herstel, motiveer je ons om je bij wijze van spreken op je wenken te bedienen.

Recreatie direct om je heen

De Fresh Health Villa biedt een uitvalsbasis voor talrijke vormen van (sportieve) recreatie. Twee maal per week kun je met onze activiteiten-counselor recreatief en sportief bezig zijn. Wij houden uiteraard rekening met persoonlijke wensen, doelen en (on)mogelijkheden en willen je graag helpen de tijd van je leven te hebben!

Achterom kijken bij een vooruizicht?

Waarom achterom kijken bij een mooi vooruitzicht? Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat alle behandelingen je tot op heden hebben gebracht? Is het een idee om eens ‘out-of-the-box’ te gaan denken en doen? Wij stimuleren om persoonlijke doelen te bereiken!

Een betekenisvol verblijf

Kuren_kleinJarenlange behandelingen aan een chronische ziekte hebben je leven er niet gemakkelijker op gemaakt. Aan de ene kant heb je geen andere keuze dan je ziekte te accepteren. Anderzijds kun je ook eens kijken of er geestelijk gezien beter mee om te gaan is en of er behandelingen zijn die wat langer de ongemakken op de achtergrond kunnen houden.

Er is altijd een begin

praatgroepPraten werkt altijd beter dan iets wegstoppen of gesloten zijn. Contact met lotgenoten en het delen van ervaringen, brengt herkenning dichterbij. Je bent belangrijk voor ons, we oordelen niet en empathie is onze tweede natuur. Wij stimuleren om persoonlijke doelen te bereiken. Met elkaar vooruit kijken naar de mogelijkheden!

Fresh Health ontzorgt

woonkamer (2)De Fresh Health Villa biedt alle comfort. Van heerlijk ontspannen in de woonkamer tot rustgevende behandelruimtes en van prettige slaapvertrekken tot mooie badkamers. Mijlenverre uitzichten en met middeleeuwse torens in de tuin. Onze gasten komen met een missie die ze stapsgewijs gaan waar maken. We ontzorgen opdat jij samen met lotgenoten kunt focussen op je herstel.

Wil je meer weten over de herstelweken in de Fresh Health Villa of andere mogelijkheden voor een verblijf? Neem dan gerust even contact met ons op via gezondheid@freshhealth.nl

brochurecontact