Pijnplan

‘Fresh Health Centrum Complementaire Pijnverlichting’ richt zich in eerste instantie op het leefbaarder maken van pijn. We combineren nieuwe behandelmethodes. Onze ‘frisse blik op gezondheid’ kan ook ervaren worden als ‘een nieuwe invalshoek op pijn’ mèt resultaat !

Exclusieve zelfhulp!
We werken exclusief in Nederland met de H-Reflex Complementaire Pijnbegeleiding. In onze zelfhulpgroep complementaire pijnbegeleiding richten we ons op snelle en ‘draagbare’ pijnbestrijding. We begeleiden mensen in de zelfhulpgroep die zichzelf willen behandelen op momenten dat het nodig is, in plaats van in de lange wachtrijen staan bij de pijnpoli.

Pijnlijke (h)erkenning
De belangrijkste voorwaarde voor herstel is de bereidheid om de achtergronden van (chronische) pijn te begrijpen. De intentie bij zelfhulp is het herwinnen van gezondheid en welzijn. Een gezond leven kan worden bereikt door een gezonde levensstijl. De aandachtspunten die wij aandragen, kunnen persoonlijke middelen worden die bij kunnen dragen aan herstel.

Lichaamseigen Electrogolven

Het signaal wat de Fresh Health H-Wave gebruikt is een natuurlijke frequentie die overeenkomt met het menselijke lichaam. De frequentie neemt de H-vorm aan die gevonden is in zenuwsignalen (de zogeheten Hoffman Reflex) en daardoor kan een grotere en diepere penetratie om de pijn te bereiken, mogelijk zijn.

Een lage frequentie waardoor de machine ook heel weinig stroom verbruikt. Dit maakt de Fresh Health H-Wave veel veiliger, minder pijnlijk en veel effectiever dan welke elektrotherapie dan ook.

De flinke toename in de bloed en lymfe circulatie versnelt het verwijderen van gifstoffen, verbetert de zuurstoftoevoer naar het pijngebied en draagt zeer goed bij aan het draineren van het vaak voorkomende oedeem. De hoge frequenties die voorheen hiervoor nodig waren via andere elektrogolven-apparatuur, bleken vaak erg pijnlijk en ongemakkelijk.

Een behandeling met de H-Wave draagt bij het verbeteren van de circulatie en vochtverplaatsing gericht op ontstekingen. Deze ontstekingen veroorzaken (chronische) pijn.

Een behandeling duurt 30 minuten en zorgt dat spieren zich samentrekken en de vochtverplaatsingen in bijvoorbeeld een gewricht op gang gebracht worden. Hierdoor wordt de oorzaak van een ontsteking zeer effectief bestreden.

Fysische vasculaire therapie

De fysische vasculaire therapie is een moderne therapie waarbij de beperkte doorbloeding van de kleinste bloedvaten verbeterd wordt door de lichaamseigen herstelmechanismen te stimuleren.

De bloedsomloop is het toevoersysteem van het menselijk lichaam. Hij verzorgt het lichaamsweefsel en de organen van voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd worden afvalstoffen afgevoerd. 75% van dit proces vindt plaats in de kleinste bloedvaten, de zogenaamde microcirculatie.

Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij artrose.

De fysische vasculaire therapie is een complementaire behandeling en vormt een belangrijke basis voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Het wetenschappelijk gevalideerde en effectieve procedé zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen het weefsel en de orgaancellen bereiken en dat afvalstoffen vervolgens weer afgevoerd worden.

Via elektromagnetische velden worden speciale stimulerende signalen door het lichaam verstuurd. Deze richten zich uitsluitend op de eigen ritmische beweging van de haarvaten en mogen niet verwisseld worden met een traditionele magneetveldtherapie waarvan de werking niet aangetoond is.

Emmett Therapie

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen soepelheid. Emmett Techniek is goed te combineren met iedere vorm van lichaamsgerichte therapie en zal de effectiviteit van een behandeling bij elke therapeut aanzienlijk verbeteren.

Persoonlijk Pijn Plan

Vanuit meerdere disciplines en invalshoeken nemen we de mogelijkheden met je door. Pijn laat zich niet zomaar behandelen en het is belangrijk om alle facetten te bespreken. Je staat er niet meer alleen voor. Aan de hand van je overzichtelijke Persoonlijke Pijn Plan, gaan we samen van start.

Empatische aandacht

Pijn kan tijdelijk door een blessure optreden maar kan ook je leven chronisch beheersen. Erg belangrijk in de benadering van pijn is iets wat tegenwoordig schaars te noemen valt: empathische aandacht. We benaderen pijnverlichting vanuit langjarige praktijkervaring. Daarnaast hebben we zelf een verleden met ‘pijn’ en zijn we ervaringsdeskundig. We luisteren dan ook naar de woorden die je eigenlijk niet uitspreekt maar zonder het zelf vaak nog te weten, wel aan ons meegeeft.

Motion is the lotion

Bewegen blijft in alle gevallen belangrijk. Pijnvermindering laat zich niet dwingen en je zult je best moeten gaan doen om sterker te worden in en rondom de pijnzones. Onze empathische fysieke therapeuten helpen je graag op weg.

Pijnverlichting kuuroorden

De radon kuurbaden van Mme Curie richten zich op onder meer op problemen aan het bewegingsapparaat en zetten je lichamelijke systemen weer op de rails.

De kuuroorden van Mme Curie zijn op steenworp afstand gelegen van onze Fresh Health Villa in de West Bohemen. Fresh Health is partner van de kuuroorden en je kuurprogramma is altijd in combinatie met de Fresh Health pijnverlichtingsbehandelingen in de Fresh Health Villa.

Meer hierover kun je lezen op www.freshhealth.nl/kuren.

Zelfhulpgroep Pijn

We werken in een zelfhulpgroep in een gezellige huiskamersetting. Hierdoor komen zinvolle gesprekken op gang en brengen inzichten je dichterbij de verbetering van je pijnlijke probleem. We begeleiden je om pijn te verlichten met de H-Reflex Wave, een uniek klinisch en medisch zelfhulpapparaat. Een zelfhulpbehandeling kost 30 euro per 30 min.

Pijnverwerking

Pijn, emoties en lichaam vormen een drie-eenheid. Lichaamsbewustwording kan tot emotioneel inzicht leiden en emotioneel inzicht (of verwerking van) kan de affectief-emotionele dimensie van pijn in gunstige zin beïnvloeden. Op alle hersenniveaus starten er dalende pijnbanen die de pijnverwerking op lager gelegen niveaus kunnen beïnvloeden.

Therapeuten en ervaringsdeskundige begeleiders staan voor u klaar in het ‘Fresh Health Centrum Complementaire Pijnverlichting’. Voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak, kun je een bericht sturen aan Arno@FreshHealth.nl of bellen via 06 54 77 47 40.

foldercontact