Fresh Health H-Wave

Untitled-1-01
Zou je verbaasd zijn als het mogelijk zou worden om je pijn te verzachten, het genezingsproces bij een verwonding te versnellen, chronische pijn of een ongemak te behandelen, zonder of met minder pijnstillers? Dit medische apparaat kan je helpen, je weg naar herstel te vinden.
behandelen

Het signaal wat de Fresh Health H-Wave gebruikt is een natuurlijke frequentie die overeenkomt met het menselijke lichaam. De frequentie neemt de H-vorm aan die gevonden is in zenuwsignalen (de zogeheten Hoffman Reflex) en daardoor kan een grotere en diepere penetratie om de pijn te bereiken, mogelijk zijn.

Een behandeling met de H-Wave draagt bij het verbeteren van de circulatie en vochtverplaatsing gericht op ontstekingen. Deze ontstekingen veroorzaken (chronische) pijn. Tijdens de behandeling van een pijnzone trekken de spieren zich samen waardoor vochtverplaatsingen op gang gebracht worden.

Waarom Fresh Health H-Wave?

Een behandeling met de Fresh Healtth H-Wave draagt bij het verbeteren van de circulatie en vochtverplaatsing gericht op ontstekingen. Deze ontstekingen veroorzaken (chronische) pijn. Een behandeling duurt 30 minuten en zorgt dat spieren zich samentrekken en de vochtverplaatsingen in bijvoorbeeld een gewricht op gang gebracht worden. Hierdoor wordt de oorzaak van een ontsteking zeer effectief bestreden.

Spieren en zenuwen tegelijk!

De ‘H-Wave Therapy’ combineert voor het eerst een gelijktijdige spier- en neurologische stimulatie. Het genereert een bipolare exponentieele afnemende golfvorm waardoor de penetratiegraad toeneemt. Dit medische apparaat is klinisch toegestaan en zeer handig voor thuisgebruik. Het belangrijkste voordeel van deze techniek, ten opzichte van de huidige toegepaste elektrische stimulatoren (bv TENS , IF, NMES etc.) is dat de H-Wave contracties, niet de grote witte spiervezels verder activeren. Hierdoor zijn de negatieve en pijnlijke gevolgen die transcapillaire vochtverplaatsingen met zich meebrengen verminderd. Een andere functie van de H-Wave is een geweldige nabehandeling bij pijnbestrijding.

Kortere behandeltijd nodig

De mogelijkheid van de Fresh Healtth H-Wave om met zowel 2Hz als 60Hz te behandelen, stimuleert de spierpomp-beweging en resulteert in pijnafname op hetzelfde moment. Je kunt twee blessures tegelijk behandelen, bijvoorbeeld een verstuikte enkel en een verdraaide pols.

De pompbeweging zorgt ervoor dat het lichaam op eigen kracht overvloedig wondvocht en andere niet gewenste vloeistoffen sneller afvoert. Vanwege de hergebruikbare zelfklevende electrodes kan de geblesseerde zowel actief als passief blijven bewegen.

Haalt de druk van de pijn af

Bij een frequentie van 60Hz:
Verdoving bereik je zonder het stimuleren van de spieren. Pijn wordt doorgegeven via het zogeheten langzame C-vezels in het lichaam terwijl de H-Wave nu juist de snelle A-vezels stimuleert. Het signaal wat door de A-vezels als eerste in de hersens binnenkomt veroorzaakt dat niet-pijnlijke impulsen de doorgang afsluit naar pijnlijke impulsen. Hierdoor voorkomt het de pijnervaring vanuit het centrale zenuwcentrum. Deze zogeheten “gate control theory of pain” komt voort uit onderzoek van de Nederlander Willem Noordenbos en de Canadese onderzoekers Ronald Melzack en Patrick Wall. Omdat de H-Wave bipolair werkt met positieve en negatieve elementen, vindt er stimulatie plaats in het sensitieve zenuwcentrum. Een 60Hz frequentie (in plaats van 120 Hz) is voldoende om de zogeheten “pain gate” te behandelen.

Ondersteunt het genezingsproces

Bij een frequentie van 2Hz:
De electrodes worden geplaatst op de spierbundels die rond de blessure gelegen zijn. Er is slechts één electrode nodig per spier-bundel. De spiersamen-trekking brengt het lymfesysteem en de aderen in beweging. Door deze pompbeweging vloeien overbodige vloeistoffen sneller af en verbetert de zuurstoftoevoer. Dit resulteert in een enorme afname van de zwelling(en) en de onstekende elementen zonder dat de geblesseerde persoon moe wordt van deze extra spierbewegingen.

Oedeem

De flinke toename in de bloed en lymfe circulatie versnelt het verwijderen van gifstoffen, verbetert de zuurstoftoevoer naar het pijngebied en draagt zeer goed bij aan het draineren van het vaak voorkomende oedeem.

Wie gebruiken het apparaat?

Professionele topsportclubs
In de USA en UK gebruiken vrijwel alle grote profclubs de Fresh Health H-Wave. Zowel de individuele topsporters als de medische staf zijn de gebruikers en behandelaars binnen deze bekende profclubs. Van voetbal tot baseball en van hockey tot basketbal. Veel clubs gebruiken dit wonderkind op pijnbestrijding!

Individuele sporters
Topsporters in de tennis en golfwereld maar ook jockeys gebruiken de Fresh Health H-Wave. Individuele amateur sporters zien de voordelen bij het direct in de kiem smoren van blessures. Naast een AED bij hartreanimatie hebben sport-verenigingen in Amerika en het Verenigd Koninkrijk vaak ook een Fresh Health H-Wave standaard in de oplader staan.

Behandelaars
De Fresh Health H-Wave is als medisch gecertificeerd behandelapparaat beschikbaar. Professionele behandelaars die gebruik maken van de “H-Wave Clinical” zijn onder andere: fysiotherapeuten, chiropractoren en pijnspecialisten.

Chronische pijnpatiënten
Via de pijnpoli’s en pijnspecialisten kunnen mensen met chronische pijnklachten in aanmerking komen om een Fresh Health H-Wave voor thuisgebruik te huren. Je kunt uiteraard ook rechtstreeks bij Fresh Health een Fresh Health H-Wave kopen of je laten behandelen in ons Fresh Health H-Wave centrum waar professionele behandelaars je begeleiden in je herstel.

Niet geschikt voor...

Dit apparaat is geschikt voor thuisgebruik en professionele toepassing. Voor mensen met een pacemaker of zwangere vrouwen is het gebruik niet geschikt!

De kenmerken

– een unieke elektrogolf;
– lage output (10 mA) waardoor geen warmte wordt geproduceerd;
– alternatieve golf;
– pompactie draagt bij aan het proces van afvoeren van overvloedig vocht en gif;
– twee frequenties: 2Hz en 60Hz;
– zelfklevende herbruikbare elektrodes;
– zowel CE gecertificeerd als medisch “Class IIA”-apparaat;
– klinisch toegestaan;
– draagbaar en werkt op batterijen.

Medische certificering

De H-Wave is een Class 2a Medical Device en is CE gecertificeerd overeenkomstig de ‘Medical Devices Directive’ richtlijnen.

De officiële normering luidt: “Medical Class II, Type BF Applied Part apparaat volgens BS5724 Part 1”.

Sport & Blessures

Iedere sport kent zijn blessures die corresponderen bij de typische bewegingen en aktie in de betreffende sport. De meeste blessures kunnen erg pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Kneuzingen en verstuikingen komen het meeste voor. Sportclubs gebruiken de H-Wave als één van de methodes om sporters weer snel op het veld te hebben.

Mobiliteit & Herstel

De 2 Herz en 60 Herz therapie kunnen tegelijkertijd worden toegepast. Hierdoor stimuleert het de spieren en biedt het directe pijnverlichting. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een verstuikte voet en een gekeusde pols tegelijk te behandelen. De pompfunctie voor de spieren zorgt voor betere afvoer van overtollig vocht.

Chronische Pijn

Chronische pijn kan mild of heftig zijn, af en toe opspelen of continu aanwezig zijn. Bij chronische pijnen blijven de signalen actief in het zenuwstelsel. Chronische pijn omvat hoofdpijn, gewrichtspijn van letsel, rugpijn, tendinitis, sinuspijn, carpale tunnel syndroom en pijn die specifieke delen van het lichaam beïnvloeden, zoals schouders, bekken en nek.

Informatie
Voor nadere informatie of het maken van een afspraak, kun je het beste ons even een mail sturen aan gezondheid@freshhealth.nl. Nadere informatie in het Engels of Nederlands kun je ook hieronder vinden.

BrochureWebshoppaginaContact