Sproutjuice

Sproutjuice
Sproutlife juice is dé nieuwe groene motor om uw metabolisme een boost te geven. Een nieuwe green juice op basis van de meest krachtige energie die na het kiemen van de zaden een groeispurt teweeg brengt. 

Het drinken van groentesappen is een natuurlijke manier om het lichaam te ontgiften (detoxen).

Door middel van verse groentesappen is het mogelijk om het spijsverteringstelsel te laten herstellen terwijl het wordt voorzien van essentiële voedingsstoffen.

Voel je welkom bij ons waar een frisse start naar herstel onder je voeten ligt! Op afspraak kun je ook langs komen om het hele kweek- en juicetraject te bekijken.

Ontwikkeld door Fresh Health en onder het label Sproutlife verkrijgbaar. Voor extra informatie kun je ook even kijken op: www.SproutLife.nl

SproutLife, bron van leven!

Na het drinken van sproutjuice worden snel grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen opgenomen in de bloedbaan. Sprouts kunnen tot 100 keer meer enzymen bevatten dan dat ze in rauwe groente en fruit voorkomen.

Waarom sprouts?

Door sprouts toe te voegen profiteert het lichaam 900% meer van de voedingsstoffen uit het voedsel. Ze zijn essentieel voor de aanmaak van lymfoïde cellen en verbeteren het immuunsysteem doordat deze immuniteitscellen bescherming aan de gezonde bacteriën in de darmen bieden. Zonnebloemsprouts bevatten mineralen, een aantal vitamines, essentiële vetzuren, fytochemicaliën en zijn rijk aan eiwitten.
• Aminozuren helpen bij het herstel van spierweefsel en stimuleren enzymen;
• Foliumzuur en vitamine B zijn van belang tijdens de zwangerschap;
• Anti-oxidanten verminderen hartkwalen, veroudering en celafbraak. Vitaminen C, E en
selenium verlagen bloeddruk en herstellen de bloedvaten;
• Weinig calorieën zorgen voor gewichtsverlies;
• Lecitine bevordert de afbraak van vetzuren in het lichaam.

Directe opname bloedbaan

Een hoge concentratie aan vitamines en mineralen wordt vrijwel direct opgenomen in de bloedbaan door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid enzymen. De voedingsstoffen uit groenten worden hierdoor direct geabsorbeerd, zodat de cellen binnen de verteringsorganen rust hebben en kunnen herstellen van een normaal dieet.

Sproutjuice, de groene motor!

De juices zijn voor iedereen geschikt en bieden een gezonde aanvulling. Voor kinderen is het bovendien prettiger om groente te drinken in plaats van te eten. We leveren dagelijks vers geperste sproutjuices aan huis of kantoor.

Meest krachtige energie

Sproutlife juice is een nieuwe green juice op basis van de meest krachtige energie die na het kiemen van de zaden een groeispurt teweeg brengt. Een aanvullende energie juice die daad en kracht bijzet in je weg naar gezondheid. Dagelijks versgeperst lever- en desgewenst bezorgbaar, workshops om zelf te zaaien, oogsten en juicen en erg veel nieuwe informatie over de do’s and dont’s als het gaat om écht gezond worden. Bij Fresh Health zijn alle biologische benodigdheden aanwezig zoals zaden en grond maar ook zaaibakken, waterontzuringsapparatuur en juicers om na de workshop ook thuis mee aan de slag te kunnen.

Gewoon puur natuur!

We pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) en pascaliseren (hoge druk) niet. We voegen ook geen conserveringsmiddelen toe. Wij willen dat onze juices geheel intact met de natuur blijven. Geen enkel natuurlijke voedingsstof mag verloren gaan. Alles is dus puur natuur bij SproutLife. Deze slowjuice wordt dan ook dagelijks vers en koud geperst om ook diezelfde dag gedronken te worden.
Sproutjuices zijn rijk aan enzymen, eiwitten, vitamines en mineralen. Sproutlife groentesap is levend voedsel en is niet zomaar een ‘drankje’ omdat ze je lichaam enzymen geeft en helpt met ontgiften! Hierdoor verbetert de spijsvertering.

Gegarandeerd 100% biologisch

We verwerken in onze sproutjuices uitsluitend biologisch gekweekte groentes zoals komkommers, venkel en selderij. De zaden zijn allen 100% biologisch en het kweken gaat uiteraard ook in gecertificeerde biologische grond. Het water wat we de zaden en kiemplanten geven, filteren en ontzuren we zelf. Sprouts bevatten vitaminen A, D, E en belangrijke mineralen als calcium, koper, ijzer, fosfaat, magnesium, kalium, goed voor huid en haar. Sproutlife maakt sproutjuices met boekweit, zonnebloem, erwten, bieten en boerenkool.

Workshops

Om het gehele proces van zaaien tot slowjuicing over te brengen aan mensen die hun leefstijl een belangrijke verandering willen geven, organiseren we workshops. Tijdens een workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
• de gezondheidswaarde van sprouts;
• inkopen van goede biologische zaden en waar op te letten;
• het zaaien, verzorgen, oogsten en bewaren van sprouts;
• de wijze van slowjuicing en uitleg van de verschillende juicers;
• welke combinaties zijn er allemaal mogelijk met sprouts.

Sproutlife produkten

We werken met dehydrators, ook wel het nieuwe koken genoemd. Aan zaden en noten onttrekken we vocht en behouden zo de mineralen en voedingsstoffen. Heerlijke crackers, raw food taarten en andere gezonde verrassingen kun je bij ons vinden. Bel even vooraf omdat we graag de tijd voor je nemen en je ook desgewenst de verschillende producten kunt proeven.

Sproutlife workshops

In onze workshopruimtes kun je heerlijk aan de gang met een groep om zo alles aan de weet te komen van het kweken, oogsten en juicen van Sproutjuices. In samenwerking met rawfood koks organiseren we gezellige en leerzame workshops en kun je natuurlijk ook gerechten mee naar huis nemen. Zaaibakken, biologische zaden, instructies voor thuis en bio-organische potgrond verzorgen we uiteraard ook!

Sproutlife energy!

Gedurende het kiemproces is ‘energie’ het kernwoord. De warmte die vrijkomt zelfs nadat de ‘sprouts’ voor juicing zijn geoogst, is ongelofelijk. Stel je daarom maar eens voor dat heel veel energie in de Sproutjuice ‘opgeslagen’ zit. Gevoel van frisheid die je ook uitstraalt. Daarom doen we dit. Een krachtige bron brengen aan iedereen die dat zichzelf gunt of simpelweg nodig heeft!

De pijnstillende wilg

Plantaardige pijnmiddelen zijn vaak beter door het menselijke lichaam te verdragen. De wilg wordt tegenwoordig in plantages verbouwd om van bast en hout een natuurlijk pijnmiddel te vervaardigen. Bij Fresh Health verwerken we hangwilgentakken in juices voor mensen met de Ziekte van Lyme. Andere genezende bomen zijn o.a. de berk, linde en uiteraard… de pijnboom.

Wil je meer weten over Sproutlife juices? Neem dan even contact met ons op via gezondheid@freshhealth.nl. 

brochurecontact